BAUHAUS MUSEUM

Bauhaus Museum

Competition 

 

Weimar, Germany.

2012

 

 

Minimalist intervention. Connecting the street with the park by taking an existing walk path and create a new situation around it.

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Roof

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Entrance

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Environment

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Ground floor plan

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

West facade

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Illustration

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

A-A section

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

B-B section

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

C-C section

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

East Facade

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

North Facade

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

South Facade

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Materials

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Passage

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

View & connections

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Research

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Research

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Research

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Research

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Research

Bauhaus Museum, Weimar, Germany
Bauhaus Museum, Weimar, Germany

Research